Három izraelit gyilkolt meg egy palesztin terrorista Ciszjordániában

A merénylő késsel támadt rá izraeli civilekre, másokat egy lopott autóval gázolt halálra.

Egy palesztin merénylő megölt három izraelit és többeket megsebesített Ciszjordánia északi részén, Szamáriában (Somron) kedd reggel, a merénylőt agyonlőtték. A merénylet áldozatainak száma délutánra nőtt háromra, miután kórházba szállítása után életét vesztette az az izraeli is, akit az ellopott autóval elgázolt a menekülő palesztin terrorista.

Ketten a merénylet áldozatai közül: az 50 éves Tamir Avihaj és a 36 éves Michael Ladigin, aki öt évvel ezelőtt alijázott Izraelbe

A hatóságok bejelentették, hogy az Ariel nevű településsel szomszédos Karsz faluból származó, 18 éves Mohammad Murad Szami Szof követte el a kedd reggeli merényletet. Nem volt semmilyen korábbi biztonsági előélete, s rendelkezett izraeli munkavállalási engedéllyel.

A palesztin először az Ariel város melletti ipartelepen az őt feltartóztató biztonsági őrre támadt, majd a közeli benzinkútnál késelt meg két embert. Ott ellopott egy autót, elhajtott a helyszínről a menetiránnyal szemben az 5-ös autópályán, és szándékosan összeütközött egy autóval, melyben szintén megsebesült egy férfi.

Ezután kiszállt a járműből, és megkéselt még egy izraeli járókelőt. Ekkor a helyszínre érkező biztonságiak és fegyverrel rendelkező civilek üldözőbe vették és menekülés közben agyonlőtték.

A mentőszolgálat közlése szerint az autópályán megsebesített áldozat a helyszínen belehalt sérülésébe, két megkéselt áldozat életveszélyesen megsebesült, egyikük kórházba szállítása után életét vesztette. Rajtuk kívül még egy embert szállítottak súlyos sérülésekkel kórházba.

Izraelben március óta újabb erőszakhullám indult, amire főként Ciszjordánia északi részén folytatott terrorellenes offenzívával válaszolt a kormány. A razziák célja, hogy megakadályozzák az újabb palesztin támadásokat, amelyekben az év eleje óta 26 ember vesztette életét Izraelben és Ciszjordániában.

A szinte minden éjjel zajló terrorellenes razziák során több mint 2000 palesztint tartóztattak le, és több mint 130 palesztin halt meg, közülük sokan támadások vagy a biztonsági erőkkel való összecsapások során.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp