Izraeli popsztár különleges ruhájával hívta fel a figyelmet az antiszemitizmusra az MTV-gálán

Noa Kirel Dávid-csillagokat, cháj-medálokat és a zsidózásairól elhíresült Kanye West arcát is magára öltötte a düsseldorfi eseményen.

Noa Kirel vasárnap ötödik alkalommal nyerte el az MTV Europe legjobb izraeli előadónak járó díját. Mégis a díjátadó ünnepségen viselt ruhája volt az, amiről mindenki beszélt.

Noa Kirel az MTV EMA-gálán

A 21 éves Kirel a hasát szabadon hagyó felsőt, könyökig érő kesztyűt és egy széles szárú nadrágot viselt, amelyen Kanye West, az antiszemita botrányokba keveredett amerikai rapper képei díszelegtek. A West fejét ábrázoló képekhez Dávid-csillaggal és cháj feliratokkal díszített aranyláncok voltak erősítve, és Kirel maga is egy nagy Dávid-csillagos nyakláncot viselt.

Az öltözködéssel az antiszemitizmusra akarták felhívni a figyelmet – mondta Kirel a Kan izraeli műsorszolgáltatónak –, valamint demonstrálni, hogy Kirel „büszke arra, hogy izraeli művész, aki Izraelt képviseli a világban”.

„Őrült ruhát akart, amire mindenki emlékezni fog”

– mondta stylistja, Itai Bezaleli a Kan-nak. „Valami aktuálisat akart, amiről majd beszélni fognak” – tette hozzá.

Kirel tinédzserként tört be a köztudatba, és évek óta ontja popslágereket Izraelben. Két éve rekordösszegű szerződést kötött az amerikai Atlantic Records kiadóval. Jövőre pedig Izraelt fogja képviselni a következő Eurovíziós Dalfesztiválon. (JTA)

Izrael egyik legnagyobb sztárját küldi a jövő évi Eurovíziós Dalfesztiválra – Kibic Magazin

Noa Kirel hihetetlen megtiszteltetésnek tartja, hogy képviselheti hazáját, és mindent el fog követni, hogy büszkeséget hozzon az országnak. Az izraeli popsztár, Noa Kirel szerdán sajtótájékoztatón erősítette meg, hogy ő fogja képviselni Izraelt a 2023-as Eurovíziós Dalfesztiválon, adta hírül a Times of Israel. Kirelt a múlt hónapban választotta ki a Kan közszolgálati műsorszolgáltató, hogy jövőre Izrael képviseletében induljon.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp