Guinness-rekorder akar lenni Egri János

A háború alatt bújkált a családjával, de az élet sosem torte meg. 86 évesen újra jégre lépne a hokiválogatottban a kvízműsorok egykori királya.

Egri János, az egykori népszerű televíziós mit sem vesztett lendületéből. 86 évesen is hokizik, teniszezik, és színes társasági életet él. S most van egy egészen különleges, csodaszámba menő álma: szeretne bekerülni a Guinness Rekordok Könyvébe.

“Már többször mondtam: nincs titok, nincs recept, csak szeretni kell az életet, és annak minden napját megtölteni valamiféle tartalommal” -, mondta Egri János a Blikknek.

Egri János

A háború alatt családjával bujkálni kényszerült. Az őt bújtató nevelőnőt, Szabó Máriát a család előterjesztésére később a Világ Igaza kitüntetettjei közé emelték. A háborút túlélte, és később villamosmérnöki diplomát szerzett, közben jégkorongozott. Bajnoki címet nyert, bekerült a válogatottba, de mégsem a sport, hanem a televíziózás hozta meg neki az ismertséget, a népszerűséget.

“Büszke vagyok arra a huszonöt esztendőre, amit a televíziózásnak köszönhetek. Mondhatni, megvalósítottam az álmaimat. Ám egy nagy álmom még van.”

Egri János most azt kéri a Magyar Jégkorong Szövetség vezetőitől, kiutazhasson régi válogatott társaival a jövő évi A csoportos tamperei hokivébére.

“Beöltözve szerelésbe engedjék meg, hogy fél percet ott lehessek a csapatban, s így bekerüljek a Guinness Rekordok Könyvébe, hogy én lehessek minden idők legidősebb aktív válogatott jégkorongozója!”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp