Károly király házában alszik a brit főrabbi a koronázás előtti napon

A király ugyanis biztos akar lenni abban, hogy a főrabbi ott lesz a koronázási ceremóniáján.

Ephraim Mirvis rabbi és felesége, Valerie, akik ortodox vallásúak, a zsidó törvények értelmében nem utazhatnak autóval, és nem használhatnak áramot szombaton. III. Károly koronázása azonban 2023. május 6-án, szombaton lesz. Azt viszont semmiképp sem akarta, hogy a főrabbi ne tudjon ott lenni az eseményen.

Károly király jelenleg a Clarence House-ban lakik, innen fog átköltözni a Buckingham-palotába. A Clarence House csupán néhány percnyi sétára található a palotától, ezért tökéletes helyszín a főrabbi és felesége számára, hogy innen kényelmesen elsétáljanak a szertartásra.

Míg a Telegraph arról számolt be, hogy a rabbi egyik munkatársa „elképesztő gesztusnak” nevezte az ajánlatot, nem ez az első alkalom, hogy a király számára vendégül látja Mirvis rabbit, írja a jta.org.

Erzsébet királynő egy csütörtöki napon halt meg, a király a másnapi részvétnyilvánítást péntek délelőttre ütemezte át a Buckingham-palotában, hogy Mirvis rabbi napközben részt vehessen az eseményen, és este elláthassa a rabbinikus feladatait is.

A 66 éves Mirvis 2013 óta főrabbi, a nagy tiszteletnek örvendő néhai Jonathan Sacks utódja.

A szombati koronázás ritka esemény. 1902-ben Hermann Adler akkori főrabbi részt vett XII. Edward király megkoronázásán szombaton, a prominens Rothschild és Sassoon család tagjai mellett.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp