Ez hülyeség: mondta Harari Orbán Viktor globalizmuskritikájára

Orbán korábban Yuval Noah Harari gondolatainak nagy rajongója volt.

Ha ellenzed a kívülről jövő dolgokat, akkor például ellenzed a kereszténységet? A kereszténység nem Magyarországon jött létre, hanem a Közel-Keleten – reagálta Harari Orbán kijelentésére, aki „a globalista ideológia felszámolására” és „a bevándorlók előtti kapuk bezárására” szólított fel a spanyol szélsőjobboldali párt, a Vox nagygyűlésére küldött videóüzenetében.

Yuval Noah Harari

 

Harari tovább érvel e gondolat mentén: a Biblia, amit Orbán annyira szeret nem Magyarországon, nem Budapesten íródott, és nem magyarul írták, hanem héberül és görögül, főleg Közel-Keleten élő zsidók. Akkor Orbán Viktor meg akar szabadulni a Bibliától is? – idézte a történészt a 24.hu.

Szerinte ugyanez a helyzet a világjárvánnyal. Az emberek vakcinákkal védekeztek. Orbán Viktor szerint a magyaroknak csak magyar tudósok által fejlesztett, és Magyarországon gyártott vakcinákat kellene használniuk?

“Nevetséges azt gondolni, hogy egy ország elzárkózhat az emberiség többi részétől. Ha pusztán azzal kellene élnünk, amit a saját országunkban találtak fel, akkor az életünk nem csak nagyon-nagyon szegényes, de szinte megoldhatatlan is lenne” – tette hozzá a világhírű történész.

Harari kifejtette, hogy egyre több globális, a világ összes országát érintő problémával kell szembenéznünk, amelyeket csak nemzetközi együttműködéssel lehet megoldani. Harari ilyen problémának tekinti a világjárványokat, az éghajlatváltozást, valamint az olyan technológiák térnyerését, mint a mesterséges intelligencia vagy a biomérnöki tudományok.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp