Erdélybe mentek zsidózni a Mi Hazánk politikusai

A székelyföldi turnén az LMBTQ közösségek elítélése, a cigányok megfélemlítése, a románok alsóbbrendűsége és az antiszemitizmus is terítéken volt.

„A zsidók által pontosan kitalált pusztító, bomlasztó programokkal teszik tönkre a székelyeket”

– idézi a Transtelex Bartha Barnát, a Mi Hazánk Nemzetpolitikai kabinetének vezetőjét, aki a szélsőjobboldali párt több más politikusával együtt az erdélyi körút sepsiszentgyörgyi állomásán szerepelt.

Bartha Barna

A lap beszámolója szerint a rendezvényen Erdély visszacsatolására való felkészüléssel indítottak, majd a koronavírus-járvány korlátozásai, az LMBTQ közösségek elítélése, a cigányok megfélemlítése, a románok alsóbbrendűsége, valamint antiszemitizmus is terítéken volt. Bartha a magyarországi tévék nemzetromboló programkínálata mellett egy közismert erdélyi újságíró felakasztásáról is beszélt.

A Mi Hazánk rendezvényét Sepsiszentgyörgyön az unitárius egyház gyülekezeti termében tartották. A Transtelex kérdésére a Péterfi Zita Ágnes, a sepsiszentgyörgyi unitárius egyházközség lelkésze elmondta, nem volt tudomása róla, hogy a Mi Hazánk Mozgalom politikusai szerveznek ott találkozót. A lelkész sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy „mi ebbe tudattalanul belecsöppentünk, belekeveredtünk”.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp