10 órára Iránban rekedt egy izraeli katonalány

A repülőgép, amelyen a katonalány utazott kényszerből szállt le az ellenséges országban.

Egy izraeli katonalány családlátogatás céljából utazott el Üzbegisztánba, ahonnan a szabadsága leteltével repülőgépen indult vissza Izrael irányába. A Dubajba tartó gép azonban kénytelen volt leszállni az Irán délnyugati részén lévő Sirázban, mivel az egyik utas rosszul lett. Így az izraeli hadsereg egyik katonája hirtelen egy ellenséges országban találta magát.

A katonalányt a reptér termináljában nem különítették el a többi utastól, és sikerült kapcsolatba lépnie izraeli biztonsági szervekkel, ahonnan azt az utasítást kapta, hogy kizárólag oroszul beszéljen. A katonalánynak a hadsereg szóvivője szerint nem volt magas kockázatú biztonsági besorolása.

A hír, hogy egy izraeli katonalány Iránban tartózkodik hamar eljutott a hadsereg főparancsnokához, aki értesítette a miniszterelnöki hivatalt és a védelmi minisztériumot. Beni Ganz védelmi miniszter éppen Ankarában tárgyalt, amikor értesítették a történtekről.

Az izraeli vezetés fellélegezhetett, amikor 10 óra elteltével arról kapott tájékoztatást, hogy a gép, rajta a katonalánnyal, felszállt, és útban van Dubaj felé.

Izraeli katonáknak elméletileg tilos lenne Irán felett repülő gépeken utazniuk. Az izraeli védelmi erőknél ezért az esetet követően meg fogják vizsgálni a katonák repülőgépen való utazásával kapcsolatos eljárásokat. (Kan, Ynet)

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp