Antiszemita rigmusokat skandálva fenyegették az MTK szurkolóit

A klub közleménye szerint a verbális mellett fizikai támadásra is sor került a Siófok elleni mérkőzést követően.

„Az MTK Budapest vezetésének tudomása van arról, hogy a szombati MTK Budapest – BFC Siófok NB II-es labdarúgó mérkőzés után a vendégszurkolók egy csoportja antiszemita, gyűlölködő rigmusokat skandálva fenyegette meg drukkereink egy részét, és a beszámolók alapján a verbális mellett fizikai támadásra is sor került”

– olvasható az MTK közleményében.

MTK-szurkolók a Siófok elleni mérkőzésen (Fotó: MTK Budapest / Facebook)

A klubnál megengedhetetlennek tartják a történteket, az MTK „eddig és ezek után sem fogja csendben eltűrni az ilyen jellegű viselkedést, amelynek nincs helye sem a futballpályákon, sem a közéletben”.

„Kiállunk a megsértett, megbántott és megfenyegetett szurkolóink mellett, számukra pedig minden jogi és egyéb jellegű segítséget megadunk az ügy során, és határozottan fel fogunk lépni annak érdekében, hogy a történtek a lehető legalaposabban kivizsgálásra kerüljenek”

– fogalmazott közleményében az MTK Budapest.

Az MTK közleményére reagált a siófoki csapat, amely elnézést kért a történtekért a klub részéről a tulajdonos, a vezetőség, a csapat és a jó érzésű, kulturált szurkolók nevében is.

„Mélyen elítéljük és elhatárolódunk a közleményben jelzett szurkolói viselkedéstől”

– írta a BFC Siófok hozzátéve, hogy a klub egyetért és támogatja az ügy alapos kivizsgálását, amelyet követően „mi is megtesszük a szükséges intézkedéseket, mert valóban nincs helye a labdarúgó pályákon sem az antiszemita és rasszista megnyilvánulásoknak”.

Idén augusztusban az MTK Budapest – Szeged-Csanád labdarúgó mérkőzést követően a szegedi szurkolók énekeltek zsidóbűnözésről. Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága emiatt kétmillió forintos büntetés megfizetésére kötelezte a szegedi klubot.

„Zsidóbűnözésről” énekeltek a szegedi ultrák az MTK szurkolóinak – Kibic Magazin

Az antiszemita skandálást videóra vette Radnóti főrabbi 12 éves lánya, aki életében először járt MTK-meccsen. „A 12 éves lányom élete első MTK meccsén testközelből tapasztalta meg a való világot. Fel is vette a telefonjával. (A kamerát nem merte arra fordítani) A szegedi szurkolók remélem egyszer majd elnézést kérnek tőle…”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp