Változatos oktatási programok és megújuló platform a Centropa Alapítványnál

A Centropa Alapítvány szeptember 16. és 18. között tartott tanárszemináriumán mutatta be megújult oktatási anyagait, ahol további óravázlatokat is kidolgoztak  résztvevő tanárok. A végeredményt egy október 25-i webináriumon mutatják be azoknak a pedagógusoknak, akik nem tudtak részt venni a háromnapos képzésen.

 A Pápán megrendezett szemináriumon 32 általános- és középiskolai tanár vett részt az ország 13 különböző településről, Aranyosapátitól egészen Sopronig. A program része volt a Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesületnek köszönhetően egy helytörténeti séta, valamint az Elfeledett szomszédaink című kiállítás megtekintése a pápai zsinagógában, amely az ország harmadik legnagyobb zsinagógája a Dohány utcai és a szegedi után. A képzés utolsó  napján két holokauszttúlélő, Kinszki Judit és Selek Erzsi, a Café Centropa tagjai is csatlakoztak egy beszélgetésre, hogy meséljenek az életükről.

A szeminárium egyik legfontosabb része volt a Centropa megújult oktatási anyagainak bemutatása. A tanárok nem csak visszajelzéseket adtak, hanem ők is kidolgoztak új oktatási anyagokat (óraterveket, projektterveket, feladat ötleteket) a legnépszerűbb magyar Centropa filmekhez kapcsolódóan. A végeredmény bemutatására a Centropa munkatársai egy nyitott webináriumot szerveznek október 25-én 16:00-17:30 között.

Az online eseményre elsősorban olyan a tanárok jelentkezését várják, akik már ismerik a Centropát, és használták oktatási anyagaikat korábban, de új érdeklődők számára is nyitott a regisztráció, bízva a webinárium utáni együttműködésben.

További információk:

https://www.facebook.com/events/1304350377022328

Regisztráció:

https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZwudOCrpjMtHN0VLJqGQsUDHqu0kM4W86V9

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp