Tanárok figyelem: itt vannak a megújult oktatási programok a Centropától

Nyitott webináriumot szervez a Centropa azoknak a tanároknak, akik közelebb akarják hozni hozzák a diákokhoz a 20. század történelmének azt a fontos, és eddig nehezen megközelíthető szeletét, amely a holokauszt előtti és utáni zsidóság mindennapjairól szól.

A megújult oktatási anyagokat, valamint egy őszi szeminárium során az ott jelenlévő tanárokkal közösen kidolgozott óravázlatokat egy webinárium keretében mutatják be október 25-én 16-17.30 között.

Az online eseményre elsősorban olyan tanárok jelentkezését várják, akik már ismerik a Centropát, és használták oktatási anyagaikat korábban, de új érdeklődők számára is nyitott a regisztráció, bízva a webinárium utáni együttműködésben.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit ezen a linken lehet megtenni:

Regisztráció: https://us06web.zoom.us/…/tZwudOCrpjMtHN0VLJqGQsUDHqu0k…

A Centropáról:
A Centropa célja a zsidóság történeti örökségének megőrzése és elérhetővé tétele. Az általunk gyűjtött személyes történeteket felhasználva oktatási anyagokat fejlesztünk, akkreditált tanár továbbképzéseket és diák projekteket szervezünk.

A Centropa oktatási anyagai
Az alapítvány az archívumuk anyagaiból merítve olyan oktatási anyagokat, rövidfilmeket, vándorkiállításokat, podcastokat készített, amelyek közelebb hozzák a diákokhoz a 20. század történelmének azt a fontos, és eddig nehezen megközelíthető szeletét, amely a holokauszt előtti és utáni zsidóság mindennapjairól szól.
A mindenki számára hozzáférhető oktatási anyagok között rendelkezésre állnak óra- és projekttervek, amelyeket tanárok állítottak össze.

Tanárszemináriumok
A tanárképző szemináriumok célja, hogy ötleteket adjon új óratervek, oktatási anyagok és projektek kidolgozásához a Centropa multimédiás anyagainak felhasználásával. Képzési programjaik lényege, hogy a tanárokkal együtt, tapasztalatcsere útján fejlesszék kreatív, újszerű anyagokat, amelyeket a későbbiekben bárki könnyedén használhat a tanítás során.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp