Különleges hotel-oázissal lendítenék fel a kiszáradó Holt-tengeri turizmust

A Föld legalacsonyabb helyét a bolygó egyik legmenőbb turisztikai célpontjává kívánja alakítani Izrael, és ehhez a Maldív-szigetektől és Dubaitól merít ötleteket.

A Maldív-szigetekhez hasonló cölöpökön álló vendégvillákat, a tengerbe nyúló földnyelveket, valamint a víz felől nyíló szobákat alakítanának ki többek között.

Izrael a Holt-tenger mentén partvonal újjáépítésére törekszik, egy sor mesterséges szigettel, félszigettel és öblökkel, valamint egy trópusi stílusú ingatlannal, ahol cölöpökön ülő vendégházak találhatók a tengerben. A hoteleken kívül 5000 fős kiállítási központ is épül majd itt világszínvonalú kényelemmel és 360 fokos vetítési világítással, amelyet egy hatalmas kupola fed majd. A Bercleys Papo, amely a projekt részeként két tornyot is épít vendégszállásokkal és luxuslakásokkal, azt állítja, hogy a kupolát majdnem készen szállítják az országba, és hat hónapon belül üzembe helyezik.

Tervek a Holt-tenger partjának átalakítására

Az izraeli tisztviselők a holt-tengeri turizmus fellendítését látják kulcsfontosságúnak a 2030-ra kitűzött évi 10 milliós látogatószám eléréséhez. Mivel a tenger gyorsan zsugorodik, a korábbi tengerparti üdülőhelyek mérföldekre vannak a parttól, és az egykori tengerpart veszélyes víznyelővé változott, írja a The Times of Israel.

Míg sok figyelem irányult a Maldív-szigetek varázslatának újrateremtésére irányuló tervekre, a szigetek, mólók és öblök használata egy másik turisztikai gócpont, Dubai játékkönyvéből merít.

Az emirátusi város mindhárom módszert széles körben felhasználta az egyébként korlátozott partvonal kiterjesztésére, hiszen több száz kis sziget és félsziget alkotja a világtérképet, pálmafát és egyéb képződményeket, amelyek több tengerparti ingatlant kínálnak üdülőhelyek és luxusszállások számára.

Dubai
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp