Izrael lakossága az ötödik legmagasabban képzett a világon

Azokban az országokban boldogabbak az emberek, ahol képzettebb a népesség, a felmérések szerint. Magyarország nincs a kiemelkedő országok között.
Izrael lakosságának a fele rendelkezik felsőfokú végzettséggel, és ezzel bekerült a világ öt legképzettebb lakossal rendelkező országai közé – derül ki az Erudera oktatási portál felméréséből.

A rangsorban Kanada foglalja el az első helyet, ahol a lakosság közel 60 százaléka tanult tovább a középiskola után valamilyen felsőoktatási intézményben, de Japán, Luxemburg és Dél-Korea is a top 5-be került.

A jelentés szerint ezekben az országokban magasabb a felsőfokú végzettséggel rendelkező lakosok aránya, mint az OECD-átlag, ami jelenleg 39 százalék. Az OECD-átlagot meghaladó államokra az is jellemző, hogy alacsonyabb a munkanélküliség aránya és az országban többet költenek az oktatásra.

Izraelben a 25-64 éves korosztályba tartozó népesség 88 százaléka végezte el a középiskolát, ami meghaladja az OECD-átlagot (79 százalék).

„A képzett emberek boldogok”
A 2022-es World Happiness Report szerint a legképzettebb népesség első tíz helyezettjeként a boldogságindexben is előkelő helyet foglalnak el, az alábbiak szerint:

1. Finnország a világ első legboldogabb országa
2. Luxemburg a hatodik helyen áll
3. Izrael – kilencedik
4. Ausztrália – 12
5. Írország – 13
6. Kanada – 15
7. Az Egyesült Államok – 16
8. Egyesült Királyság – 17
9. Japán – 54.
10. Dél-Korea – 59

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp