Csak semmi pánik! – Hamarosan érkezik a Limmud nemzetközi fesztiválja

A Limmud Fesztivál október 28-30. között változatos programokkal várja az érdeklődőket.

Kényszerű járvány-szünet után a Limmud Magyarország Alapítvány október végén ismét megrendezi a Nemzetközi Limmud Fesztivált, olvasható a szervezet közleményében.

Csak semmi pánik! a címe az idei három napos közös tanulásnak. A programok a tudomány és a sokszínű zsidó hagyomány alapján igyekeznek hozzájárulni ahhoz, hogy mindennapi döntéseinket a mai nehéz időkben is viszonylag biztonságosan hozhassuk meg.

Segítenek eligazodni a kaotikus hírvilágban, megérteni a biztonságunkat fenyegető természeti és társadalmi válságokat, tisztázni a közösség ügyeit, és megmutatni azt, hogy a legkeményebb kérdésekről is lehet barátságosan beszélgetni.

A Limmud fesztiválján többek között hallani lehet majd az orosz-ukrán háború hatásairól és a zsidó közösségekről, antiszemita összeesküvés-elméletekről, vidéki zsinagógákról, zsidókról és szuperhősökről vagy éppen a post-Covid társadalomról.

Elkalauzolják a látogatókat az álhírek világába, bepillantást engednek a Kabbala és szabadkőművesség színfalai mögé, de kerekasztal-beszélgetés formájában szó lesz arról is, hogyan jelenik meg a zsidóság az iskolákban.

A fesztiválra ellátogatók nézhetnek bibliodrámát Józsefről, illetve olyan filmeket, mint az izraeli Töltsd be az űrt (Fill the Void) vagy az amerikai Shiva Baby, amelyről mi is írtunk ajánlót a legutóbbi Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál kapcsán.

A zsidó sugar baby, az exbarátnő, a szerető és a felesége – Kibic Magazin

A 10. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztiválon vetített Süve baby című fekete komédia Woody Allen és a Coen testvérek legszebb napjait idézi. Danielle (Rachel Sennott) egy biszexuális zsidó egyetemista lány, akit szeretője, Max (Danny Deferrari), sugar daddyként anyagilag is támogat.

A részletes programért érdemes felkeresni a Limmud Magyarország honlapját.

A Limmud Fesztiválra több mint 50 önkéntes előadó érkezik a világ több kontinenséről, az előadások magyar és angol nyelven folynak. A három nap vidám civil ünnep lesz, napközben tanulással, esténként zenéléssel, társas programokkal, írják a szervezők.

A Fesztivál megünnepli a Szombatot. Az ortodox, neológ és reform istentisztelet mellett az ima iránt nem érdeklődők számára világi programokat kínálnak, az ünnep szabályainak betartásával.

Jegyek és részletek a Limmud Magyarország weboldalán érhetők el.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp