Zsidómentes kávéházba invitál egy plakát a Király utcában

A plakáton a japán anime képi világát és jellegzetes kifejezéseit használják. Az ügyben már nyomoz a rendőrség.

„Antiszemita vagy, onii-chan? Akkor miért nem jársz a garantáltan zsidómentes Neko Maid Kávéházba? Hangulatos japán zene mindennap!”

Invitál egy plakát a Király utcában, amelről a huppa.hu írt először. A dolog érdekessége, hogy a cikk szerzője kíváncsi volt, hogy milyen is ez a zsidómentes japán kávézó, ám a helyszínen csak egy arab shisha-bárt talált.

Mindenesetre a plakátok is kimerítik a gyűlöletbeszéd fogalmát, és elegendőek az uszításhoz. Ráadásul nem csak a Király utcában, hanem több helyen is felbukkannak, például Budán, a 17-es és 61-es villamos megállójában is, a Móricz Zsigmond körtér mellett. A rendőrség már vizsgálatot kezdett az ügyben a lap szerint.

A plakátsorozat másfajta formában korábban is felbukkant a városban. 2019-ben a transzok és a melegek ellen, 2020-ban pedig cigányok ellen uszítottak hasonló képi világú hirdetések, és az is elképzelhető, hogy ugyanattól az egyelőre ismeretlen elkövetőtől származnak.

“Az elkövetők valamiért – talán, mert ott laknak, talán, mert oda járnak dolgozni vagy szórakozni – gyakran megfordulnak a Móricz Zsigmond körtér és a Villányi út táján, erre utal, hogy több (két) plakátot is ezen a környéken helyeztek el”, írja a huppa.hu, majd hozzáteszi, zsidómentes kávézó ugyan továbbra sincs Budapesten, de vannak anime-mániás antiszemiták, homofóbok, transzfóbok, cigányellenesek, mindenellenesek..

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp