Zsidók megölésére is buzdított a pozsonyi ámokfutó

A pozsonyi Chabád központ előtt is posztolt korábban fotókat, később egy melegbár előtt lövöldözött. 

Holtan találtak rá arra a férfira, aki egy pozsonyi melegbár előtt lelőtt két férfit szerdán. A tettes a gyilkosság előtt antiszemita és melegellenes nézeteit fejtette ki a közösségi médiában, a lövöldözés után pedig arról írt, hogy nem érez megbánást.

Napunk.sk híréből kiderült az is, hogy a támadó augusztus 15-én fotókat posztolt Eduard Heger szlovák kormányfő társasházáról. A fotókat ugyanazon a napon publikálta Twitteren, mint amikor a Tepláreň bár és a Chábád Zsidó Központ előtt készült fotókat posztolta.

A miniszterelnök sajtótájékoztatón ítélte el a lövöldözést, és kérdésre válaszolva elmondta, nem félti az életét.

„Nem aggódom, mert tisztában vagyok azzal, hogy milyen nehéz időket élünk” – fogalmazott Heger. „Épp ellenkezőleg, és ettől még őszintébb a felhívásom. Nem a saját életemért való aggódás miatt, hanem attól a vágytól vezérelve, hogy milyen legyen Szlovákia.”

A lövöldöző kiáltványában az LMBTQI-közösség tagjainak megölése mellett a zsidók, politikusok, bírák, ügyvédek, újságírók és vakcinagyártók likvidálására is felszólított. Azt állította, hogy van egy hosszú listája a lehetséges célpontokról, azonban ezt nem hozta nyilvánosságra. „Ha túlélem az első napot, nem akarom, hogy a többi célpontom megtudja, hogy rajta vannak a listán” – érvelt a lövöldöző.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp