Bélyeg kibocsátásával tiszteleg Benedek Tibor emléke előtt a Magyar Posta

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó 50 éves lenne.

Születésének 50. évfordulóján alkalmi bélyeg kibocsátásával tiszteleg Benedek Tibor vízilabdázó emléke előtt a Magyar Posta. A bélyegen az 1972. július 12-én született háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok vízilabdázónak, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitányának a portréja látható.

Az összeállítás emellett tartalmaz egy alkalmi borítékot, amelyen egy dobójelenet látható, valamint egy alkalmi bélyegzőt is, ennek motívuma Benedek Tibor legendás mozdulata, vízilabdát tartó csuklószorítós bal karja. A bélyeg Viszlay Márk, a boríték Szaka József fotójának felhasználásával, Kara Orsolya grafikus tervei alapján készült.

Idén a Magyar Posta Benedek Tibor 50. születésnapja mellett az egykori köztársasági elnök, Göncz Árpád jubileumi születésnapjára adott még ki hasonló összeállítást. A Benedek Tibor emléke előtt tisztelgő alkalmi bélyeg és elsőnapi bélyegzésű alkalmi boríték szerdától vásárolható meg az elsőnapi postákon, a Filapostán, továbbá megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

Benedek Tibor életének 48. évében, súlyos betegségben, 2020. június 18-án hunyt el.

50 éves lenne Benedek Tibor – Kibic Magazin

Epres Panni megható bejegyzést posztolt róla az Instagramon. Életének 48. évében, súlyos betegség után hunyt el Benedek Tibor háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya 2020. június 18-án. Tegnap lett volna az 50-dik születésnapja, amelynek alkalmából felesége, Epres Panni több bejegyzést is posztolt az Instagramon.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp