Izrael a top 5 ország között, ahol a legrosszabb dolgozni?

Magyarország is megelőzi egy hellyel a zsidó államot egy friss kutatásban.

A kutatások szerint Izrael a munkakörülmények és a juttatások tekintetében az öt legrosszabb ország között található.

A listát a William Russell, egy nemzetközi biztosítótársaság állította össze. A vállalat részletes elemzést adott a rangsorok indokolásáról egy nagy adatbázis alapján, írja a jpost.com.

A lista szerint a munkakörülmények tekintetében a legrosszabb ország Mexikó, ahol a munka és a foglalkoztatás pontszáma 10-ből 0,47. Ez az “alacsony béreknek, az éves szabadságok és a munkaszüneti napok hiányának, valamint a hosszú munkavégzésnek köszönhető. Szisztematikusan megsértik a munkaórákat és a munkavállalói jogokat az országban.”

Mexikó után az Egyesült Államok következik – vagyis a világ második legrosszabb munkavállalási országa – 2,37 ponttal a 10-ből a garantált szülési szabadság, a fizetett munkaszüneti napok és az éves szabadság hiánya miatt.

A lista harmadik helyén Görögország áll, 2,89 ponttal az alacsony fizetések, a hosszú munkaidő és a munkavállalói jogok védelmének hiánya miatt. Utána Dél-Korea következik 3,23 ponttal, végül Izrael 3,62 ponttal. A zsidó állam után alulról a 6-dik helyen Magyarország található.

És hogy mely országokban a legjobb dolgozni a világon?

Dániában, Finnországban, Norvégiában, Ausztriában, és egy szomszédos kelet-európai országban: Szlovákiában.

Worldwide Work Weeks

The working week can look very different depending on the country you are working in, with many factors like paid time off, working hours and minimum wages varying wildly from place to place.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp