A berlini holokauszt-emlékművön táncolt egy szélsőjobboldali politikus

„Visszavesszük a hazánkat” – írta Holger Winterstein a fotó mellé, amelyen az emlékmű egyik betonkockáján pózolva látható.

Izrael berlini nagykövete a szélsőjobboldali Alternatíva Németországért (AfD) párt egyik tagját bírálta, amiért a berlini holokauszt-emlékművön táncolt, írja az AP. Ron Prosor nagykövet kedden a Twitteren közölte, hogy Holger Winterstein szélsőjobboldali politikus „szégyent hozott magára és pártjára”.

A közösségi médiában közzétett képen Winterstein kinyújtott karral pózol az egyik kőtömbön, amely a nácik által a holokauszt során meggyilkolt több mint hatmillió zsidónak állított berlini emlékművet alkotja. A német média arról számolt be, hogy a kép az AfD által szombaton szervezett tüntetés után készült.

Az AfD az esetet követően azt közölte, hogy „rendkívül tiszteletlen viselkedése” miatt fellép a Türingiában tartományi képviselő Winterstein ellen.

A párt tartományi vezetője, Björn Hoecke 2018-ban a „szégyen emlékművének” nevezte a holokauszt-emlékművet, és felszólította Németországot, hogy hajtson végre „180 fokos fordulatot” a múltjára való emlékezés terén. A pártvezetés akkor elutasította a kizárására irányuló kérelmet.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp