Az egész világ egy ortodox fiúkórusért rajong

Több mint 9 millióan nézték meg eddig a Miami Boys Choir nevű zsidó fiúkórus 2008-as dalát, amit véletlenszerűen kaptak fel nemrég a TikTok-on.

A felvétel különböző változatai a YouTube-on is aratnak, az ott három hete közzétett felvétel is bőven átlépte már az egymilliós határt.

Az alább látható, két részben közzétett felvétel az elmúlt időszak egyik legfelkapottabb tartalma az interneten. A legnagyobb tarolást a TikTok-on művelte, alig néhány hete van csak fent a közösségi oldalon, és már a kilencmilliót ostromolja a megtekintési szám, miközben a felvétel.

A 14 évvel ezelőtti produkcióban a Yerushalayim című dal csendül fel. A kórus vezetője az ortodox pop legendás alakja, Yerachmiel Begun. A videóban is feltűnik, akárcsak a fia, Chananya Begun, aki a videót is feltöltötte a TikTok-ra. Yerachmiel alapította a formációt, aminek a legtöbb dalát ő maga is komponálta, a szövegek nagy részét is ő jegyzi. Azt azonban még ő sem hitte, hogy az MBC valaha akkorát szakítana, ahogy azt napjainkban teszi, írja a 24.hu.

@miamiboyschoir Replying to @wesleechang David is cooking once again 🎶🧑‍🍳 AND, check out brand new this Tiktok-only special rate: watch MBC’s ENTIRE 1 hour + performance. Featuring David, Yoshi, Binyomin, C. And the Miami Boys Choir. Yerushalayim, Meim Hashem, and much much more from this classic performance. Link to this Tiktok-only deal on the MBC website is in bio. #solo #vocal #music #jewish #vocals ♬ original sound – Yerachmiel Begun and MBC

Néhány hónappal ezelőtt kezdte el Chananya nyaggatni az apját, hogy a Facebook, a YouTube, az Instagram és a Twitter után a TikTok-ra is töltsék fel a kórus régi és új felvételeit. Chananya a The Jewish Chronicle-nek adott interjújában azt mondta, reménykedett benne, hogy valami igazán őrült dolog kerekedhet az egészből, és végül igaza lett.

A váratlanul jött siker és népszerűség után a CNN-nek sikerült megszólaltatnia Begunékat, akik beavatták kicsit az olvasókat az MBC világába, és abba, hogy mit jelent a zenekar a hitközösségüknek.

Az ugyanis nem igaz, hogy az MBC teljesen a semmiből jutott el a világ tetejére. Ahogy Chananya Begun is utal rá, a tengerentúli ortodox zsidó családok körében régóta ismert és elismert formációról van szó, aminek a tagjává válni mindig hatalmas elismerést jelent. Az 1977-es alapítás óta közel 500 kórista váltotta már egymást a csoportban, amelynek tagjai mindig 10–14 éves fiúk.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp