Belehalt a sérüléseibe a 18 éves katonalány a szombati terrortámadás után

Nem sikerült megmenteni annak a 18 éves katonalánynak az életet, aki a múlt szombat esti terrortámadásban sérült meg Kelet-Jeruzsálemben.
Noa Lazar tizedest halála után posztumusz őrmesteri rangra emelték – tudósít az ujkelet.live.

A 22 éves suafati palesztin fegyveres este kilenc óra körül érkezett az ellenőrzőponthoz, ahol rálőtt a biztonsági erőkre, majd a közeli menekülttáborba menekült.

A katonalányon kívül egy másik biztonsági őr is súlyosan, illetve két határrendész a repeszektől könnyebben sérült a lövöldözésben . A két súlyos sérültet a Hadassza Kórházba szállították, ahol Lazar őrmestert a sikertelen újraélesztés után halottnak nyilvánították. Az orvosok küzdenek a súlyosan sérült 30 éves biztonsági őr életéért.

A biztonsági erők a támadás után razziázott a Suafat menekülttáborban, hajtóvadászatot indítva a lövöldöző és a segítségére lévő két másik gyanúsított után. Doron Turdzseman, a jeruzsálemi kerületi rendőrség parancsnoka elmondása szerint, a három gyanúsított személyazonosságát ismeri a rendőrség.

A sikeres gyilkosságot Suafat menekülttáborban tüzijátékkal ünnepelték. A támadás előzménye lehet., hogy Ciszjordániában nem sokkal korábban izraeli tűz következtében meghalt több palesztin tinédzser.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp