Kié az arcunk? Rendelkezünk-e a saját életünkkel?

A láthatatlan arc címmel nyílik a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár új kiállítása a 2B Galériában október 6-án, 18 órakor.

Az egyes arcok történetét és a tekintet megjelenítésének történetét is bemutatja a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár új, A láthatatlan arc című kiállítása a gyűjtemény gazdag anyagának felhasználásával.

Kié az arcunk? Uralhatjuk-e vonásait, történetét és utóéletét, rendelkezünk-e a saját életünkkel és történetünkkel? Mit mond minderről a képzőművészet története és a zsidó hagyomány története? Ezt nézi végig, kutatja és válaszolgat rá, sokféleképpen és további kérdéseket is felkínálva a Zsidó Múzeum és Levéltár október 6-án nyíló, A láthatatlan arc, Portrétípusok és nem tipikus portrék című kiállítása a 2B Galériában.

Anna Margit: Önarckép

A tárlaton többek között Aba Novák Vilmos, Anna Margit, Abel Pann, Kádár Béla, Perlmutter Izsák, Perlrott Csaba Vilmos, Scheiber Hugó munkáin keresztül rajzolódik ki – és húzódik homályba – az arcok története, az, ami megmarad az emlékezetben múlandó, cserélődő vonásai(n)kból.
A helyszín: 2B Galéria, 1090, Bp, Ráday u 47

A megnyitó: október 6., 18 óra

A kiállítás megtekinthető: október 7. és november 23. között, H-P, 14-18 óráig

Kérdéseikkel, kérjük, forduljanak hozzánk a press@milev.hu címen

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp