Elhalasztják a szegedi Horthy-emlékmű avatását

A szervezők szerint Mihálffy Béla KDNP-s képviselő visszamondta részvételét.

Elhalasztják a szegedi Horthy-emlékmű avatását – írja a szegeder.hu. A portál írta meg elsőként, hogy a Vitézi Rend nevű szervezet október 15-én emléktáblát tervezett avatni Horthy Miklós tiszteletére Szegeden a Délvidék Házban, ahol az eredeti tervek szerint Mihálffy Béla, a megye 2-es számú választókerületének KDNP-s országgyűlési képviselője is beszédet mondott volna.

Kitört a Horthy-szobor avatási hullám? – Kibic Magazin

Nemrég a Parlamentben, október 15-én Szegeden is Horthy szobrot avatnak. A domborművet az állami tulajdonú Dél-vidék Házban avatják fel. A helyszínválasztás nem véletlen. Botka László polgármester korábban azt mondta, amíg ő polgármester, addig Horthynak nem lesz szobra Szegeden. Most azért tud mégis lenni, mert a Dél-vidék Ház állami terület, nincs, nem lehet beleszólása abba Szegednek, hogy ott milyen szobrot állítanak fel.

A KDNP ugyan azt hangoztatta, hogy „a hír hamis”, csakhogy Mihálffy neve ott volt mindvégig a meghívón. A Vitézi Rend a szegeder.hu kérdésére megerősítette, hogy az eredeti tervek alapján Mihálffy Béla képviselő úr beszédet mondott volna, viszont ezt a szándékát visszamondta.

A portált arról is tájékoztatták, hogy az október 15-i emléktábla-avatásra nem kerül sor az eredeti időpontban, azt egy későbbi időpontban fogják megtartani. Az emlékmű avatása miatt a Mazsihisz, a szegedi Momentum, valamint Botka László polgármester is tiltakozott.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp