Biden váratlan vallomással állt elő a zsidó vezetők előtt

Joe Biden amerikai elnök pénteken hivatalos fogadást tartott a Fehér Házban a zsidó vezetőknek az őszi zsidó ünnepek alkalmából.

Joe Biden amerikai elnök pénteken hivatalos fogadást tartott a Fehér Házban a zsidó vezetőknek az őszi zsidó ünnepek alkalmából.Sokakat megnevettetett a közönség soraiban, amikor viccelődött a vezetőkkel, és azt mondta: “Valószínűleg többet jártam zsinagógába, mint sokan közületek.” Biden elmesélte, hogyan járt a Beit Shalom gyülekezet zsinagógájába a delaware-i Wilmingtonban, ahol felnőtt.

“Én is ebben a zsinagógában tanultam. Valóban katolikus vagyok, de szombaton zsinagógába, vasárnap pedig templomba járnék” – tette hozzá. A közönség nevetése ellenére egyértelmű volt, hogy ezúttal komolyan gondolta, írja az israelnationalnews.com.

“Az évek során mély beszélgetéseket folytattunk a hitről és a cél megtalálásáról. Ez a zsinagóga és a közössége a támaszom volt mind a jó időkben, mind a nehezebb időkben” – jegyezte meg Biden.

Az elnök azt mondta, hogy az antiszemitizmus beteges gonoszság, amely semmilyen módon nem elfogadható számára. – Apám nem volt zsidó, de mindig azt mondta, hogy „a hallgatás cinkosság”.

“A zsidó hagyomány azt állítja, hogy attól a pillanattól kezdve, hogy Ros Hásánán (a zsidó újéven) kinyitják az Élet Könyvét, egészen addig, amíg az imakapukat bezárják Jom Kippurkor (az engesztelés napján), sorsunk mérlegre van téve, és rajtunk múlik, hogy változtatunk-e, és jobbat teszünk magunkért és másokért” – tette hozzá.

Biden beszéde végén Yitzhak Perlman zsidó hegedűművész előadta az Avinu Malkeinu imát a hagyományos változatban, amelyet az Egyesült Államok és Izrael számos zsinagógájában énekelnek ebben az időszakban.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp