A zsidó táliboknak nevezett szekta gyerekekkel kereskedhetett

Letartóztatták a Lev Tahor nevű zsidó szekta két tagját emberkereskedelem és nemi erőszak vádjával, közölte Izrael külügyminisztériuma.

A szélsőséges nézeteiről ismert felekezet mexikói főhadiszállásáról több gyereket, köztük egy három évest is kimentettek a rendőrök. A dzsungelben található ingatlan tulajdonosai támogatták a gyerekházasságot, a drasztikus büntetéseket, és az akár három éves lányok teljes testének és arcának eltakarását.

A „zsidó tálibok” néven is ismert szekta lebuktatásában egy izraeli tisztviselő is segítette a helyi rendőrséget, azt mondta, hogy azért volt szükség a gyerekek kimentésére, mert életveszélyben voltak.

26 szektatagot találtak a helyszínen, köztük többen kettős állampolgárok voltak. Egy kanadait és egy izraelit tartóztattak le súlyos bűncselekmények miatt, ötöt pedig a bevándorlási szabályok megszegéséért.

A műveletben a mexikói rendőrség elit alakulata és korábbi Moszad-ügynökök is részt vettek. Már két éve tervezték, hogy rajtaütnek a 350 tagot számláló szektán, amely különösen Dél-Amerikában aktív.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp