A Dohány utcai zsinagógában ünnepelte a ros hasanát az amerikai nagykövet

David Pressman megtisztelőnek nevezte, hogy az egykori gettó területén ünnepelhette a zsidó újév kezdetét.

“Megtiszteltetés volt az egykori gettó területén ünnepelni a zsidó újév kezdetét. Hozzon az új év egyetértést (és kevesebb politizálást)! Sáná tová mindenkinek, aki tartja az ünnepet!”

– mondta David Pressman az amerikai nagykövetség Facebook-bejegyzése szerint.

 

Az új amerikai nagykövet korábban a szenátusi meghallgatásán úgy nyilatkozott, hogy meg kell küzdeni a Magyarország kormányát érő orosz befolyás problémájával, és ennek nyíltan hangot is fog adni.

Azt is hangsúlyozta, hogy a magyar kormány szándékos és tudatos döntésének tartja a sajtószabadság, illetve az igazságszolgáltatás függetlenségének a korlátozása, a sérülékeny társadalmi csoportok elleni fellépést.

Férjével együtt látogatta meg Novák Katalint az új amerikai nagykövet – Kibic Magazin

A fajsúlyos diplomata egyaránt otthonosan mozog a nemzetbiztonsági és a melegek jogegyenlőségének kérdésében. A Twitteren közölte David Pressman, az USA új magyarországi nagykövete, hogy Novák Katalin köztársasági elnökhöz érkezett. “A családom és jómagam alig várjuk, hogy találkozzunk Novák elnökkel” – ezzel a szöveggel tett közzé egy képet családjáról Twitterén David Pressman az USA frissen kinevezett magyarországi nagykövete.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp