A lázadás szimbóluma lett a lány, akit a hidzsáb viselése elleni tüntetésen lőttek le a rendőrök

Számos tüntetés zajlik, ahol a nők a levett hidzsábjukkal a kezükben tüntetnek az elnyomó rezsim ellen. A hidzsáb eltávolítása büntetendő cselekmény Iránban.
Tüntetéshullám indult annak a meggyilkolt iráni nőnek az emlékére, akit azért vertek halálra a múlt héten a rendőrök, mert kilátszott néhány hajtincse a fátyla alól egy nyilvános rendezvényen.

A törvényszegést az efféle vétségek kiszűrésére specializált erkölcsrendészeti osztag észlelte. Elszállították a lányt, aki másnapra életét vesztette. Hivatalosan sajnálatos eseményről, szívinfarktusról beszélnek, mások súlyos rendőrségi brutalitásról és túlkapásokról, az egyébként teljesen egészséges, fiatal lány kihallgatását követő halála kapcsán.

Az eset kapcsán tüntetések indultak különböző városokban, és a hírek szerint már legalább 31 halálos áldozata van az ellenállásnak. Számos nő vonult fel hidzsábjával a kezében, és tiltakozott az iráni iszlamista rezsim elnyomása ellen. Sokan azt skandálták az után: Halál a diktátorra!

Újságírók szolidaritásra szólították fel a nőket és férfiakat világszerte. Magyarországon is szerveztek fiatalok szolidaritási tüntetést.

Az egyik ilyen tüntetésen vett rész a 20 éves Hadis Najafi, akivel 6 golyó végzett. HadisNajafit mellkason, arcon és nyakon lőtték az Iszlám Köztársaság biztonsági erői. A lány a szabadság és az elnyomó rezsim elleni lázadás szimbóluma lett a diktátor ellen lázadó Iránban.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp