Rangos elismerést kapott a Keleti Ágnes életét bemutató film

Az Aki legyőzte az időt – Keleti Ágnes című dokumentumfilmet a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon díjazták.

Oláh Kata Aki legyőzte az időt – Keleti Ágnes című rendezése kapta meg a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége, a FIPRESCI legjobb magyar filmnek járó elismerését a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon, közölte az MTI.

A 101 éves tornászlegenda életét bemutató filmben az ötszörös olimpiai bajnokon kívül megszólal még Keleti Éva fotográfus, Dobor Dezső sporttörténész, Jusztin Ádám Maccabi VAC elnök, Zoller Mária válogatott tornász és Bíró-Keleti Rafael divattervező, Keleti Ágnes kisebbik fia.

A filmben láthatók fekete-fehér és színes archív felvételeket, valamint részletek korábbi interjúkból. Hallhatók továbbá részletek az Egy olimpiai bajnok három élete című önéletrajzi könyvből, amely részeket animációval illusztrálták a dokumentumfilm készítői, akik Tel-Avivba is elutaztak beszélgetni Keleti Ágnes volt izraeli tanítványaival.

A 18. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, a Pressburger Imre-díjat Li Zsuj-csün (Li Ruijun) kínai rendező Porrá leszünk című filmje kapta. A fesztivál nagydíját, a Zukor Adolf-díjat Szakonyi Noémi Veronika Hat hét című alkotásának ítélte oda a zsűri.

Keleti Ágnes lett a legidősebb sztár, aki címlapra került – Kibic Magazin

A 101 éves olimpiai bajnok képével a címlapon jelent meg az új ELLE és egyben ezzel debütált az új főszerkesztő is. „Hogyan válhat a kétségeinkből szellemi forrás, a szorongásból termékeny magabiztosság, a hibáinkból megújulás? Hogyan lehet a hátrányból előny? A tanmesékből sosem elég, mi sem lehet erre eklatánsabb példa, mint a címlapon szereplő Keleti Ágnes története”, írják a lap beharangozójában.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp