Más magzatát ültették be egy lombikbébiprogramban részt vevő nőnek Izraelben

A magzat előrehaladott kora miatt valószínűleg már nem szakíthatja meg terhességét, és meg kell szülnie nem vér szerinti gyermekét.

Tévedésből nem a saját embrióját ültették be egy lombikbébiprogramban részt vevő nőnek Izraelben, a rison-lecijóni Asszúta kórházban. Az előrehaladott állapotú, a terhességnek már a harmadik harmadában járó nő véletlenül, egy genetikai teszt elvégzése nyomán fedezte fel, hogy nem a saját magzatával viselős.

Az izraeli egészségügyi minisztérium is jelentést kapott az esetről, és egy ellenőrző bizottság megalakítása mellett döntött.

A születendő gyermek a genetikai teszt alapján nem gyermeke sem a jövendő anyának, sem a párjának. A nőnek ez már a harmadik születendő gyermeke, és a harmincadik hétben jár.

Az illetékesek vizsgálata szerint a lombikbébi-klinikán megfordult más párok is – akár negyvenen is – érintettek lehetnek a magzatok elcserélésében. Már kapcsolatba léptek az esetleg szóba jöhető párokkal, megpróbálják megtalálni a biológiai szülőket.

A kórház külön telefonvonalat nyitott, ahol teljes orvosi titoktartás mellett tájékoztatást kaphatnak esetleges teendőikről az érdeklődők.

Zsidónak számít-e a petesejt? – Kibic Magazin

A tel-avivi főrabbinátus elhatározta, hogy felkutatja azokat az izraeli lombikbébiket, akik nem zsidók által adományozott petesejtből fogantak. Ők ugyanis a rabbinátus szerint nem számítanak zsidónak. Vallási vezetők már egy jó ideje vitatkoznak azon, hogy egy lombikbébi esetében a gyermek kinek a vallását kapja meg, a petesejtet adományozó nőét vagy azét, aki megszülte őt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp