Lefoglalták a Mi Hazánk elől a Horthyt éltető felvonulásuk helyszínét

November 16-án a szélsőjobboldali párt a Bartók Béla úton fáklyás felvonulással emlékezett volna Horthy Miklós budapesti belovagolásáról.

„…az idei évben, november 16-án a korábbi évek Horthyt éltető, Mi Hazánk által szervezett fáklyás felvonulásai helyett a Bartók Béla úton ünnepeljük együtt a tolerancia nemzetközi napját egy békés, közös sétával!”

– írja Facebook-bejegyzésében Devecseri Mátyás, a Momentum újbudai önkormányzati képviselőjelöltje, aki hozzá teszi, hogy a rendőrség tudomásul vette az augusztusban benyújtott területfoglalásukat.

A Véget vetünk a szélsőséges masírozásnak a Bartókon! című poszt szerint a gyűlölet szítása helyett inkább empátiára, együttműködésre és szolidaritásra van szüksége a kerületnek és az egész országnak.

A Mi Hazánk rendszeresen tart Horthyt éltető fáklyás felvonulásokat a Bartók Béla úton. Az eseményre eddig vagy november 16-án, Horthy budapesti belovagolásának vagy februárban, márciusban, a kormányzó halálának, illetve hatalomra jutásának az évfordulóján került sor.

Horthy Miklós bevonulására emlékeztek szélsőjobbosok Budapesten – Kibic Magazin

Lovas és fáklyás felvonulással emlékezett Horthy Miklós száz évvel ezelőtti, 1919. november 16-i, fővárosi bevonulására a Mi Hazánk Mozgalom szombaton Budapesten. A volt kormányzóról több fideszes politikus is megemlékezett. A szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom nevű párt tartott megemlékezést Horthy budapesti belovaglásának 100. évfordulója alkalmából. Az Index helyszíni tudósítója szerint legalább ötszázan vonultak fáklyákkal Budán.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp