Vaddisznó randalírozott egy izraeli nő lakásán

A lakásba hazaérkező nő videón rögzítette az illegális tevékenységet.

Igencsak meglepődhetett az a haifai nő, aki hazatérvén egy vaddisznót talált a lakásában. Az állat az ablakot betörve hatolt be az egyik szobába, ahol feltehetőleg élelmet keresett. A lakó, miközben az önkormányzatot hívta, videóra vette az éppen egy asztalon tartózkodó malacot.

Az állat többszöri próbálkozás után végül a betört ablakon keresztül távozott. A lakó nem sérült meg, anyagi kár azonban keletkezett a látogatást követően.

Az észak-izraeli Haifa városa már évek óta helyi vaddisznók megszállása alatt áll. Többször előfordult az elmúlt évek során a városban, hogy lakosok sérültek meg a vadállatok miatt.

A Ynet híradása szerint a városvezetés és a természetvédelmi hatóság közösen próbálkozik megfékezni az utcákon bóklászó malacokat. A hatóságok a vaddisznókra erősített jeladókkal, valamint kerítések emelésével igyekeznek csökkenteni a városi vadállományt.

Izraelben nem egyedi eset, hogy vad-, illetve haszonállatok bukkannak fel valamilyen épületben. Nemrég egy elszabadult bika rohangált az egyik bank épületében, de az is előfordult, hogy az izraeli parlament, a Kneszet látogatóközpontjának mosdójában egy sült találtak a biztonsági őrök. A Negev-sivatagban lévő luxushotel egyik szobájának lakói pedig arra lettek figyelmesek, hogy egy kőszáli kecske érkezik hozzájuk látogatóba.

A haifai vaddisznóhelyzetről ebben a cikkünkben írtunk részletesen:

Vaddisznók szálltak meg egy izraeli várost – Kibic Magazin

Az utcákon már fényes nappal is lehet kóborló vaddisznókkal találkozni az észak-izraeli Haifa városában. A lakosok leginkább a gyerekek épsége miatt aggódnak. Nem sikerült túl jól a Haifa közelében található erdőkben a vaddisznó populáció ritkítása, így aztán a túlszaporodott állatok élelem után kutatva a városba is beszabadultak.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp