Raj Ráchel flódni helyett luxusházakat árul Thaiföldön

Világhírűvé tette a flódnit, sikert sikerre halmozott a vendéglátásban, majd jött a koronavírus-járvány, és Raj Ráchel mindent felszámolt itthon, és meg sem állt Délkelet-Ázsiáig.

Bármely fesztiválon könnyű volt kiszúrni, hol is áll Raj Ráchel standja. Előtte kígyózó sor, rengetegen akarták ugyanis megkóstolni a cukrászdáin kívül is a több száz éves, titkos családi recept alapján készült, világhírűvé vált flódniját. Ám a járvány miatti lezárások a jól menő vállalkozást is érzékenyen érintették.

„Bár 2021-ben még orosz–ukrán háborúról szó sem volt, már jól látszott, hogy nem igaz az, hogy minden vissza fog állni a régi kerékvágásba – mesélte Raj Ráchel az Indexnek.

Raj Ráchel bátyja több mint húsz éve él Ázsiában, több éve telepedett le a magyarok körében is népszerű thaiföldi tengerparton és nyitott egy saját ingatlanirodát a Remax hálózatán belül. Segítség kellett neki, így kihívta Raj Ráchelt is dolgozni, aki már nyolc hónapja ki is költözött a férjével.

Raj Ráchel

Thaiföld, mint befektetési célpont, az orosz–ukrán háború óta még jobban felértékelődött. Oroszok és európaiak szeretnék itt biztos helyen, ingatlanokban tartani a pénzüket, az ország stabil gazdasága és politikai berendezkedése garancia erre – mondta el Raj Ráchel.

„Illetve jelen esetben már az sem elhanyagolható szempont, hogy itt fűteni sem kell, a tél meleg, de a nyár sem kifejezetten esős, Pattaya nincs annyira délen, hogy zavaró legyen a monszunos évszak. Otthon Thaiföldnek nem valami jó a PR-ja, holott roppant elegáns városrészek és remek iskolák várják az itt letelepülőket.”

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp