Tűzharcban vesztette életét egy izraeli katonatiszt

Palesztinok támadtak rá izraeli katonákra egy átkelőhely közelében. A 30 éves őrnagy hősként esett el felettesei szerint.

A Dzsenintől északra lévő dzsamlai átkelőhely közelében a katonai rádió értesülése szerint a palesztinok támadtak rá az izraeli katonákra. Korábban egy katonai őrszem a térfigyelő kamerák felvételén észrevette a határkerítéstől 15 méterre rejtőzködő palesztinokat – bár azt nem látta, hogy fegyverük is van –, és riasztott egy izraeli egységet, amely a határhoz sietett. A palesztinok tüzet nyitottak az izraeli katonákra, és a tűzharcban életét vesztette egy izraeli katonatiszt, valamint a két palesztin.

Bar Falach őrnagy

A tűzharcban elesett izraeli katonatiszt, a 30 éves Bar Falach őrnagy egy gyalogsági elitegység parancsnokhelyettese volt. A Ynet beszámolója szerint Falach még utolsó erejével is lőtte a támadókat, mielőtt összeesett volna sérülései miatt.

A palesztin média azonosította a palesztin áldozatokat: Ahmed Abed és Abdul Rahman Abed a Dzsenin melletti Kafr-Dan nevű faluból. Ahmed Abed a Palesztin Hatóság biztonsági szolgálatának hírszerzője volt.

Az izraeli hadsereg közlése szerint a palesztinok készülhettek arra, hogy izraeli katonákra lőjenek. Az összetűzés helyszínének közelében egy nappal korábban lövéseket adtak le egy katonai üzemeltetésű erőgépre is.

Az elmúlt hetekben jelentősen megnövekedett a feszültség főként Ciszjordánia északi részén, Dzsenin környékén, ahol az izraeli erők számos razziát tartottak terrortevékenységgel gyanúsított, körözött palesztinok letartóztatására.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp