Fergeteges nyílt nappal indítja az őszi szezont az Izraeli Kulturális Intézet

Az idei nyílt nap fókuszába a nemzetközi partnerkapcsolatok, az izraeli gasztronómia és a művészet kerül.

Idén is egy fergeteges nyílt nappal indítják az őszi szezont az Izraeli Kulturális Intézetben. A nyitott kapus rendezvényen szeptember 11-én ismét találkozni lehet az ott lakó szervezetekkel és az új barátokkal is.

A 2022-es nyílt nap fókuszába a nemzetközi partnerkapcsolatok, az izraeli gasztronómia és a művészet kerül, így több mint hét helyszínen várnak mindenkit többek között szakácskönyv bemutatóval és főzőkurzussal, interaktív kiállítással, városi sétával, valamint nagy beszélgetésekkel az identitásról, a gyereknevelésről és persze Izraelről.

Részletes program:

13:00- 17:00 Utolsó simítás -interaktív kiállítás

Az IKI otthont ad egy amerikai és izraeli művészekből álló alkotói szemináriumnak. A művészek a nyíltnap alkalmával bevonják a látogatókat a műalkotások befejezésébe így az érdeklődőkkel közösen hoznak létre egy interaktív kiállítást. Az esemény lehetőséget ad a művészi véna kibontakoztatására és kötetlen beszélgetésre.

14:00-15:30 Love and Dance című izraeli film vetítése / héberül, orosz felirattal

14:00-15:00 Yalla! könyvbemutató

Beszélgetünk a szerzővel, Cserháti Tamarával az új, izraeli ízeket bemutató szakácskönyvéről, az izraeli konyháról és az újévi fogásokról. A beszélgetés előtt és után a szerző dedikálja a könyvét, amely a nyílt nap egész ideje alatt megvásárolható a könyv standjánál.

15:00-16:30 Szél Dávid az Apapara blog alapítója beszélget izraeli magyar családokkal többek között identitásról és gyereknevelésről

14:00- 16:00 Street art Budapest- vezetett városi séta

A résztvevők megismerhetik az izraeli street art művészetét, a street art történetét és technikáit, valamint közösen felkeresik a kiemelkedő alkotásokat a zsidónegyedben. Találkozási pont: IKI Herzl Center / Regisztrációhoz kötött: https://forms.gle/1cqqAhdD54m8Nx7v6

15:00- 15:45, 16:00-16:45 Aviva torna

Próbáld ki és sajátítsd el az egyes gyakorlatokat! Ismerd meg Aviva Gabriella Steiner módszerét, ugyanis a nyílt nap után Aviva tanfolyam indul az IKI-ben.

15:00-17:30 Bodrogi Eszter izraeli főzőkurzusa

Eszterrel megtanulhatjátok ti is elkészíteni a Solomonov féle sült padlizsán salátát, és a tahinis céklát marinált hagymával. Készüljetek fel, igazi ízbomba lesz! Helyszín: IKI Maccabi Hub / 2500 HUF / Regisztrációhoz kötött: https://forms.gle/1cqqAhdD54m8Nx7v6

17:30-18:00 Köszöntő

Dr. Orit Amy Eylon Professor of Music komolyzenei ízelítője

18:00-19:00 Hamsa zenekar koncertje

Egész nap futó programok:

14:00-19:00 Piknikezz az IKI-kertben és találkozz a nálunk lakó szervezetekkel:
Tanulj héberül a Héber Nyelvi Központtal!

Irány Izrael! Utazz a Taglittal és tanulj Izraelben a MASA programmal. Kérdésed van, vagy még nem is hallottál erről a lehetőségről? Gyere és kérdezz a program koordinátoroktól!

Csatlakozz a Hasomer Hacair és a Hanoar Hatzioni ifjúsági programjaihoz vagy vegyél részt egy interaktív foglalkozáson az Art of Rootsal

Taxituri: jótékonysági ruhavásár az Adománytaxival

Megnézheted a kertben felállított installációt vagy megtudhatod, milyen programokat kínál a ZSK2028 művészeti projekt, illetve az őszi Limmudról sok újat megtudhatsz.

A legkisebbeknek pedig gyereksarok temérdek játékkal

A nyílt napon egy kóser izraeli termékeket árusító bolt költözik az épületbe, ahol ennivalót, innivalót és kávét is vehettek, magatoknak.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp