Gulyás: Nyilvánvaló provokáció a Horthy-szobor a Parlamentben

A miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón beszélt a Dúró Dóra irodájában felállított mellszoborról.

Gulyás Gergely a Mi Hazánk által, Dúró Dóra irodájában felállított Horthy-szobrot Gulyás – személyes véleményként – nyilvánvaló provokációnak nevezte a csütörtöki Kormányinfón.

Dúró Dóra: Fontosabb, hogy Horthy mit tett a magyarságért, mint az, hogyan viszonyult a zsidósághoz – Kibic Magazin

Az sajnos már nem derült ki, hogy a Mi Hazánk országgyűlési képviselője szerint a zsidók a magyarság részei voltak-e. A Mi Hazánk sikeresen felavatta Horthy Miklós mellszobrát Dúró Dóra, az Országgyűlés alelnökének irodájában. Kövér László házelnök azzal az indokkal nem tiltotta meg a szoboravatást, hogy nincs semmilyen belső szabály arra nézve, hogy a képviselők milyen szobrokat helyeznek el az irodájukban.

„Ettől még Horthy Miklós személyiségének megítélése olyan történelmi kérdés, amely a 20. század Horthy utáni időszakát meghatározta, és amelyben komoly ellentmondások vannak”

– tette hozzá a miniszterelnökséget vezető miniszter, aki Antall József ezzel kapcsolatos megszólalásainak elolvasását javasolta. Amivel Gulyás szinte mindenben egyetért.

A napokban Heisler András, a Mazsihisz elnöke beszélt arról a Klubrádióban, hogy rendkívüli módon hiányolja az ellenzéki és a kormánypártok állásfoglalását a szoborállítással kapcsolatban.

Heisler hiányolja a kormány és az ellenzék állásfoglalását a Horthy-szobor ügyben – Kibic Magazin

A Mazsihisz vizsgálja, jogi útra terelhető-e a szoborállítás a Parlamentben. Rendkívüli módon hiányolja nemcsak az ellenzéki, hanem a kormánypártok állásfoglalását is a szoborállítással kapcsolatban mondta a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke a Klubrádió Megbeszéljük hétfői műsorában. Heisler szerint a pártok mellett az egyházaknak is el kellene ítélniük azt, hogy Horthy Miklósnak szobrot állítanak a Parlamentben.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp