Holokauszttúlélők mentek a Parlamentbe a Horthy-szobor miatt

Sok zsidó hálás Horthynak – nyilatkozta a Mi Hazánk.
„Ebben a magyar Parlamentben bennünket, és sok százezrünket megbecstelenítenek. Minket, akik átéltük ezt a sok szörnyűséget, és minden magyar embert, aki átélte a második világháború összes szenvedését. Azokat mind megbecstelenítik azzal, hogy Horthy szobrát bárki be meri állítani ebbe a Parlamentbe, aminek az egyik választópolgára én vagyok. Kikérem magamnak, mindnyájunk nevében” – mondta elcsukló hangon a 88 éves Sólyom Olga a Parlament vörös szőnyeges társalgójában.

Sólyom egyike annak a hat holokauszttúlélőnek, akik azért mentek pénteken az Országházba, hogy békésen tiltakozzanak a Horthy-szobor ellen, amit pár napja a Mi Hazánk felavatott Dúró Dóra parlamenti alelnök irodájában, írta a Telex.hu. A párt szerint ezzel egy régi adósságot törlesztettek, a mellszobrot pedig még egy református lelkész is megáldotta.

A túlélők a Centropa Alapítvány kezdeményezésére találkoznak minden évben, de most a DK-s országgyűlési képviselő, Oláh Lajos megkeresése után kötelességüknek érezték, hogy felszólaljanak a Horthy-szobor ellen, ugyanis nem értik, hogyan avathattak ilyen szobrot az Országházban 2022-ben. Nemcsak Dúró Dórára, de Kövér László házelnökre is haragszanak, aki azt mondta, azért nem tiltja meg a szoboravatást, mert Dúró döntése, hogyan rendezi be az irodáját.

A Mi Hazánk is reagált a hat holokauszttúlélő parlamenti látogatására. Azt mondták: „mi több mint hat zsidó származású személyt ismerünk, akik hálásak Horthy Miklósnak. Természetesen nem távolítjuk el Horthy Miklós szobrát a Parlamentből.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp