Többen megsérültek egy izraeli katonákat szállító busz elleni támadásban

A vasárnapi támadás helyszínén az elmúlt években nem volt hasonló terrormerénylet.

Heten megsebesültek, amikor Ciszjordániában, a Jordán-völgyben palesztin fegyveresek lövéseket adtak le egy izraeli katonákat szállító buszra – jelentette a Ynet vasárnap. A szemtanúk beszámolói szerint a Hamra nevű izraeli telepesfalu közelében a támadók egy gépjárműből lövéseket adtak le és gyújtóbombát dobtak az elhaladó autóbuszra.

Lövésnyomok az autóbusz szélvédőjén a támadást követően

A buszon utazó egyik katona súlyosan, öt társa könnyebben sebesült meg, az autóbusz civil sofőrje közepesen súlyosan sebesült meg. A busz sebesült vezetője riasztotta a biztonságiakat, akik elzárták a forgalmat, és megkezdték a terroristák kézre kerítését.

A hadsereg szóvivője bejelentette, hogy elfogtak két, a merénylet elkövetésével gyanúsított palesztint, akiknek harmadik társa elmenekült, őt csapatok próbálják meg felkutatni. A terroristák járműve menekülés közben kigyulladt, a palesztinok is megsérültek, valószínűleg a gyújtóbomba dobása nyomán. A helyszínen több lőfegyvert is találtak.

A mentők elsősegélyben részesítették, majd kórházba szállították a sebesülteket. A környéken élőket arra kérték, hogy ne hagyják el otthonaikat, az iskolás gyerekeknek pedig az oktatási intézményekben kellett maradniuk, amíg ellenőrizték a terepet.

„Folytatjuk és fokozzuk a ciszjordániai terror elleni célzott akcióinkat”

– mondta Beni Ganz védelmi miniszter, és reményét fejezte ki, hogy a sebesültek mielőbb felépülnek.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp