Béremelés a pedagógusoknak egy nappal tanévkezdés előtt – Izraelben

Izrael történetében először az oktatási tárcának magasabb költségvetési források állnak majd rendelkezésére, mint a védelmi tárcának.

Izraelben egyezségre jutottak béremelésükről a korábban sztrájkkal fenyegető pedagógusok a pénzügyminisztériummal egy nappal az iskolakezdés előtt – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet szerdán.

A hónapok óta, és egész éjjel folytatott tárgyalások eredményre vezettek. A változások nyomán Izrael történetében először az oktatási tárcának magasabb költségvetési források állnak majd rendelkezésére, mint a védelmi tárcának.

A megállapodás a többi között 9000 sékelre (csaknem 1 millió 100 ezer forintra) emeli a kezdő tanári fizetést, és 1100 sékeles (közel 135 ezer forint) fizetésemelést ad minden régebbi pedagógusnak.

A pályán eltöltött három év után 10 000 sékeles (több mint 1 millió 200 ezer forintos) egyszeri „kitartási támogatást” adnak a tanároknak, és a kezdő iskolaigazgatók fizetését 19 ezer sékelre (mintegy 2 millió 300 ezer forintra) emelték.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp