Frissítés: az egyik rongáló fiú szülei voltak a félmilliós adomány felajánlói

Áprilisban milliós kárt okozott a budakeszi zsidó temetőben, hogy két fiatal megrongálta a sírokat egy kincskereső játék közben.

Korábban arról írtunk, hogy nagyvonalú adomány érkezett a zsidó temető helyreállítására egyetlen családtól annak a budakeszi zsidó temetőnek a helyreállítására, amelyet két fiatal rongált meg még idén áprilisban.

A Mazsihisz Vidéki Temetőrendezési Csoportvezetője, Tamás Péter tájékoztatása szerint az 500.000 forintos adomány nem nagyvonalú gesztus volt egy kívülállótól, hanem az egyik fiú családja ajánlotta fel, feltehetően lelkiismereti okokból.

A felajánlás még azelőtt történt, mielőtt a Mazsihisz Jogi Osztálya bejelentette volna polgárjogi igényét a bűncselekménnyel összefüggésben.

Tamás Péter szerint amikor a szülők megtudták, hogy a gyermekük mit tett, megdöbbentek, elkeseredtek, és szégyellték magukat a történtek miatt. Ezért dönthettek úgy, hogy pénzzel támogatják a helyreállítást.

A csoportvezető szerint azonban egyelőre csak ígéret van, a pénz még nem érkezett meg a Mazsihisz bankszámlájára.

Kapcsolódó cikkünk:

Félmilliós magánadomány egy családtól a megrongált zsidó temetőre – Kibic Magazin

Áprilisban rongálták meg fiatalok a budakeszi zsidó temetőt. Most egyetlen család tett nagyvonalú gesztust, és válllalta a helyreállítási költségek felét. Két fiatal rongált meg sírokat a bekerítetlen budakeszi zsidó temetőben április 23-án, ahol egymillió forint körüli károk keletkeztek. A fiúk egy online kincskereső játék miatt mentek a temetőbe, de ott nem találtak kincsesládát.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp