Kálmán Olga: Náciknak nincs helyük a Parlamentben  

A Mi Hazánk parlamenti képviselői Horthy-szobrot állítanak kedden a Parlamentben Észak-Erdély visszacsatolásának évfordulóján.

 „A Demokratikus Koalíció álláspontja, hogy aki úgy gondolkodik, mint egy náci, aki úgy érvel, mint egy náci, és aki nácibarát államfő előtt tiszteleg, és neki állít emléket, az maga is náci. Ezen nincs mit szépíteni vagy magyarázni” – írja a Demokratikus Koalíció (DK) frakciószóvivője, Kálmán Olga.

A Mi Hazánk parlamenti képviselői Horthy-szobrot állítanak kedden a Parlamentben a második bécsi döntés évfordulója alkalmából a frakciójuk alelnökének, Dúró Dórának az irodájában. 1940 augusztus 30-án, a második bécsi döntés értelmében visszacsatolták Magyarországhoz Észak-Erdélyt.

Kövér László házelnök ugyan kitiltotta a Mi Hazánk sajtótájékoztatóját a célra eredetileg kijelölt kék társalgóból, de az eseményt a félemeleti sajtóteremben megtarthatják, bár a sajtó nem lehet jelen a helyszínen, írta az index.hu.

A hír nagy felháborodást váltott ki, a Raoul Wallenberg Egyesület kommünikében tiltakozott. Mint írták:

Horthy Miklós kormányzó méltatlan a közterületi szoborra, hiszen felelős az értelmetlen hadüzenetekért, a felkészületlen katonák vágóhídra küldéséért és a vidéki zsidóság deportálásáért, valamint az azt megelőző zsidótörvényekért is.

 Horthy Miklósnak Budapesten csak egyetlen szobra van, az V. kerületben a Hazatérés-templom előtt, védőrács mögött, amit két éve vörös festékkel öntöttek le.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp