Horthy-szobrot avatna az Országházban a Mi Hazánk

Kövér László házelnök mindenesetre kitiltotta a szélsőjobboldali párt eseményének sajtótájékoztatóját az arra kijelölt helyszínről.

A Mi Hazánk meghívókat küldött ki a sajtó képviselői számára, amelyben azt tudatták, hogy a párt kedd délelőtt Horthy-szobrot fog avatni a parlamentben a Hazatérés Napján. Az eseményen a Mi Hazánk teljes országgyűlési képviselőcsoportja részt fog venni.

Maga az esemény a parlament Kék Társalgójában kezdődne, majd az Országgyűlés alelnökének, Dúró Dórának az irodájában folytatódna. Valószínűleg az 57 cm magas bronz mellszobrot is ott helyezné el a szélsőjobboldali párt.

Novák Előd alelnök szerint a Mi Hazánk célja az lenne, hogy Horthy Miklós „az Országház kupolatermében a nemzet nagyjainak szobra mellett kapjon helyet”. Majd a Facebook-bejegyzésében arról panaszkodik, hogy „Kövér László házelnök kitiltotta a Mi Hazánk Horthy-szobor avatásáról szóló sajtótájékoztatóját a nyilatkozatokra kijelölt helyszínről.

Felmentette a bíróság a Horthy-szobrot vörös festékkel leöntő nőt – Kibic Magazin

Az elsőfokú ítélet szerint belefér a politikai véleménynyilvánításba és nem veszélyes a társadalomra a cselekmény, ha egy szobrot festékkel leöntenek. Az ügyészség fellebbezett. A vádirat szerint egy negyvenes éveiben járó nő 2020. július 3-án megjelent az V.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp