Félmilliós magánadomány egy családtól a megrongált zsidó temetőre

Áprilisban rongálták meg fiatalok a budakeszi zsidó temetőt. Most egyetlen család tett nagyvonalú gesztust, és válllalta a helyreállítási költségek felét.

Két fiatal rongált meg sírokat a bekerítetlen budakeszi zsidó temetőben április 23-án, ahol egymillió forint körüli károk keletkeztek.

A fiúk egy online kincskereső játék miatt mentek a temetőbe, de ott nem találtak kincsesládát. Csalódottságukban egyikük elkezdte az esőtől megpuhult földből döntögetni a sírokat, majd segítségül hívta barátját is.

Miután az esetre fény derült, a Mazsihisz a 50 ezer forintot ajánlott föl a nyomravezetőnek, majd a rendőrség két hónap alatt azonosította a két fiút, akik először tagadták, majd beismerték, amit csináltak.

Egy budakeszi család úgy döntött, adománnyal segíti a temető rendbetételét. Ezért nemrég 500 ezer forintot utalt át a Mazsihisznak a javítási munkákra, írja a mazsihisz.hu.

Kapcsolódó cikkünk:

Tizenhárom éves fiúk pusztítottak a budakeszi zsidó temetőben – Kibic Magazin

Kincsesládát kerestek, és feldühödtek, amiért a halottak nem rejtegettek semmit. Két hónap kellett a rendőrségnek ahhoz, hogy azonosítsák azt a két fiatalt, aki a helyi, bekerítetlen zsidó temetőben rongálta meg a sírokat április 23-án. Több sírt ledöntöttek talapzatáról, a helyreállítási költségeket előzetesen körülbelül egymillió forintra becsülték.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp