Elképesztő: egy zsidó és egy muszlim vallásos nő robbantott a TikTokon

Megvitatták, milyen fürdőruhát viselhetnek a strandon.

Nagyot ment egy TikTok-videó, amely egy zsidó nő és egy muszlim vallásos nő fürdőruha-viseletét hasonlítja össze. A videót szerdán közel 500 ezren nézték meg.

A videót a “The Jewish Family” nevű oldal tette közzé, amelyet egy haszid zsidó család üzemeltet, és napi vlogokat tesz közzé a közösségi médiában. A TikTokon több mint 17 ezer követőjük van.

A videóban a két nő megmutatja, milyen hasonlóak a tengerparti öltözködési szokásaik. Mindkét nő eltakarja a haját, és hosszú fürdőruhát visel (bár a zsidó nők karja könyökig kilátszódhat, szemben a muszlimok nőkkel, akiknek a csuklójukig takarniuk kell a kezüket). További különbség, hogy a zsidó nők viselhetnek térdig érő szoknyát, míg a muszlim nők hosszú nadrágot hordanak a strandon.

„Boldoggá tesz, ha egységet látok a különböző vallások és kultúrák között”, írta az egyik hozzászóló, míg egy másik kommentelőnek az tetszett, hogy kölcsönös tiszteletet tanít az embereknek”.

@thatjewishfamily Jewish women VS Muslim women swimwear?? #jewish #modesty #muslim #jewsihtiktok ♬ original sound – That Jewish family

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp