Mazsihisz: Politikai lejáratás folyik Frölich Róbert ellen

Az országos főrabbi nemrég elítélte Orbán tusványosi beszédében tett rasszista kijelentéseit.

Szakmai-etikai vétséggel gyanúsítják dr. Frölich Róbertet, azzal vádolva az országos főrabbit, hogy doktori értekezésében plágiumot követett el, amelyet a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen írt meg 2005-ben.

Az országos főrabbi szerint a plágiumvád hazugság.

 Heisler András, a Mazsihisz elnöke úgy véli, hogy a főrabbit támadó cikkek hátterében valószínűleg politikai indíttatású lejáratás áll. Ezt a véleményét arra alapozza, hogy az ügyben elsőként megjelent cikk címe így szól: „Az Orbánt támadó főrabbi egy amerikai történész könyvéből másolt át részleteket a doktori dolgozatához“, írja a mazsihisz.hu.

Heisler szerint egyébként a doktori értekezéssel kapcsolatban csak a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, illetve annak jogutódja jogosult szakmai-etikai vizsgálatokat lefolytatni, s egy ilyen vizsgálatban a Mazsihisznek semmilyen kompetenciája nincs.

A mazsihisz.hu felhívja a figyelmet, hogy az országos főrabbi a közelmúltban véleményt írt Orbán Viktor tusványosi beszédével kapcsolatban a Facebook-oldalán, és elítélte Orbán rasszista kijelentéseit. A zsidó szervezet elképzelhetőnek tartja, hogy ez áll ennek a támadásnak a hátterében.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp