Hét év után lesz ismét izraeli csapat a Bajnokok Ligájában

A szerb Crvena zvezda azért cserélte be gólerős csatárát a mérkőzés vége felé, hogy eldöntse a meccset. Pavkov el is döntötte, az izraeli Maccabi Haifa pedig köszönte szépen.

Pavkov egy hatalmas öngólt lőtt a a Bajnokok Ligája-selejtező playoff-körének második mérkőzésén, amelyen a Crvena zvezda Belgrádban fogadta a Maccabi Haifa csapatát. A szerencsétlen találat a 90. percben esett, ezzel 2:2 lett az eredmény, de mivel az első meccset Izraelben a Haifa nyerte 3:2-re, így 5:4-es aránnyal az izraeli csapat jutott be az UEFA-bajnokok ligájának csoportkörébe.

A Maccabi Haifa a szerbek előtt a görög Olympiacost és a ciprusi Apollont búcsúztatta a selejtezők során. A haifai klub történetében – 2002 és 2009 után – harmadik alkalommal jutott be a Bajnokok Ligájába. Igaz, a legutóbbi szereplésének csúcsa vége lett: 13 évvel ezelőtt a Maccabi Haifa volt az első olyan csapat, amelyik nemhogy pontot, de egyetlen gólt sem tudott szerezni a csoportkörben.

Az izraeli klubnál most abban reménykednek, hogy ezúttal másképp alakul, és inkább a 2002-es sikereket emlegetik, amikor a Haifa harmadikként zárt a csoportban, és többek között Manchester Unitedet is le tudta győzni 3:0-ra.

A Maccabi Haifa játékosai gólt ünnepelnek Belgrádban

A csoportkör sorsolását 2022. augusztus 25-én tartják, a Maccabi Haifa a leggyengébbek között a 4. kalapban várja a folytatást. Így akár három sztárcsapat is érkezhet az ősz folyamán a haifai Sammy Ofer Stadionba.

A Haifán kívül korábban két másik izraeli klub tudta beverekedni magát a BL csoportkörébe. A Maccabi Tel-Aviv kétszer, 2004-ben és 2015-ben, illetve a Hapoel Tel-Aviv 2010-ben szerepelt az európai klubfutball legrangosabb sorozatában.

Mégis mit keresnek ezek az izraeliek Európában? – Kibic Magazin

Idén kétszer is találkozhattak magyar és izraeli focicsapatok az európai kupasorozatokban, így aztán elég sokszor felmerülhetett az égető kérdés: mit is keresnek egy alapvetően Ázsiában található ország csapatai az európai kupákban? „Mehetünk Ázsiába…”, „Jeruzsálem mióta van Európában?”, „Még jó hogy Európa liga a neve…”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp