Először vesz részt izraeli miniszterelnök Pride rendezvényen

Yair Lapid az izraeli homoszexuális fiatalokat képviselő szervezet alapításának 20. évfordulója alkalmából szervezett eseményen fog megjelenni a héten.

Yair Lapid miniszterelnök vasárnap megerősítette, hogy részt vesz az IGY LGBTQ ifjúsági mozgalom megalakulásának 20. évfordulója alkalmából rendezett eseményen. Ezzel ő lesz az első izraeli miniszterelnök, aki hivatali ideje alatt részt vesz nyilvános Pride rendezvényen.

A Tel-Avivban szombat este megrendezésre kerülő eseményen Dana International transznemű énekesnő új dalait adja elő a Jerusalem Orchestra East & West. Az énekesnő leginkább arról ismert, hogy Izraelt képviselte az 1998-as Eurovíziós Dalfesztiválon és meg is nyerte azt a Diva című dalával.

Ofer Newman, az IGY elnöke “történelmi mérföldkőnek” nevezte Lapid döntését a meleg közösség életében, írja a ynet.

“Így készül a történelem, a cselekvésen keresztül. Lapid miniszterelnök érkezése egy olyan eseményre, amely mindenki számára az egyenlőséget, a befogadást, a büszkeséget és a biztonságot szimbolizálja, olyan lépés, amely Izrael minden otthonába el fog jutni, és tudni fog róla a meleg közösség Izraelben és szerte a világon” – tette hozzá.

A szervezet több mint 120 találkozóhelyet és klubot működtet LMBTQIA2S+ fiatalok számára országszerte.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp