Kétmillió forintos büntetést kapott a Szeged a szurkolók antiszemita megnyilvánulásai miatt

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága amiatt szabott ki pénzbüntetést, hogy az MTK elleni mérkőzést követően a szegedi ultrák „zsidóbűnözésről” énekeltek.

„A Fegyelmi Bizottság tárgyalás megtartása után az augusztus 1-jén lejátszott MTK Budapest-Szeged Merkantil Bank Liga-mérkőzéssel kapcsolatban a Szegedet 2 000 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, mert a mérkőzés lefújása után a stadiont elhagyó, annak közvetlen környezetében tartózkodó szegedi szurkolók részéről antiszemita, gyűlöletkeltő kifejezés hangzott el”

– olvasható a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) honlapján közzétett közleményben.

Az antiszemita megnyilvánulásokat Radnóti Miklós főrabbi 12 éves lánya vette fel videóra, amelyen hallható, ahogy a szegedi szurkolók azt éneklik, hogy

„Zsidóbűnözés, igenis van zsidóbűnözés.”

Az eset miatt az MTK feljelentést tett. Öt szegedi sportklub Szeged-Csanád Grosics Akadémia, PICK Szeged Kézilabdacsapat, Szegedi Vízilabda Egylet, Zengő-Alföld Szegedi Teke Egylet, Naturtex-SZTE Szedeák kosárlabdacsapat) pedig közös nyilatkozatban ítélte el az ultrák antiszemita megnyilvánulásait, és kitiltotta a zsidózó szurkolókat a lelátókról.

Feljelentést tesz az MTK a „zsidóbűnözést” skandáló szegedi ultrák ellen – Kibic Magazin

Az MTK kiáll a megsértett, megbántott és megfenyegetett szurkolók mellett, és mindenkit arra kérnek, vállaljanak szolidaritást velük. „A hétfő esti MTK Budapest – Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II-es labdarúgó mérkőzés után a szegedi szurkolók egy csoportja antiszemita, gyűlölködő rigmusokat skandálva hagyta el az MTK stadionját és környékét” – olvasható a klub közleményében.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp