Halálos fenyegetést kapott J.K. Rowling, miután kiállt Rushdie mellett

Rushdie súlyos állapotban és lélegeztetőgépen volt, miután a múlt hét pénteken nyakon szúrták egy irodalmi rendezvényen New Yorkban.

A Harry Potter írója együttérző kommentet közölt a Twitter-oldalán a Salman Rushdie-t ért támadás kapcsán, amire az egyik kommentelő, egy pakisztáni Twitter-felhasználó azt írta: „Ne aggódj, te leszel a következő”. Ugyanez a személy korábban arról írt, hogy el akarja pusztítani Izraelt.

Meer Asif Aziz pakisztáni férfi „diáknak, társadalmi aktivistának, politikai aktivistának és kutató aktivistának” nevezte magát. Aziz szerint a Rushdie-t megkéselő férfi, Hadi Matar, vagyis „forradalmi síita harcos”, majd megfenyegette Rowlingot, írja a Times of Israel.

J.K. Rowling

A szombati bejegyzésben Rowling „támogatást” kért a Twittertől. Úgy tűnt, hogy Aziz fiókját a következő órákban letiltották.

Aziz korábban Twitteren írt arról, hogy el akarja pusztítani Izraelt, és “terrorista államoknak” bélyegezte a zsidó államot, Ukrajnát és Indiát.

Valószínűleg nagy rajongója Ali Khamenei ajatollah iráni legfelsőbb vezető politikájának is. „Kedves vezető, az iszlám világért folytatott harcod nem megy kárba, amíg mi, fiatal generáció veled leszünk” – írta Aziz egy Khamenei tweetre adott válaszában.

Rushdie súlyos állapotban és lélegeztetőgépen volt, miután a múlt hét pénteken nyakon szúrták egy irodalmi rendezvényen New Yorkban.

1989 óta élt úgy, hogy halálos ítéletet mondott ki rá az akkori iráni legfelsőbb vezető, Ruhollah Khomeini ajatollah, és elrendelte az író meggyilkolását, amelyet azóta sem vontak vissza.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp