Greta Thunberg klímaszervezete is apartheiddel vádolja Izraelt

A Twitteren a közel 140 ezer követővel rendelkező szervezet videót posztolt egy izraeli kotrógépről, amely egy ciszjordániai házat bont le.

A Bild c. német lap az antiszemitizmus címke alatt számolt be arról, hogy a Greta Thunberg által négy éve elindított nemzetközi ifjúsági klímamozgalom Izraelt kritizálja, írja a TEV.

A Twitteren a közel 140 ezer követővel rendelkező szervezet videót posztolt egy izraeli kotrógépről, amely egy ciszjordániai házat bont le, azzal a kommentárral, hogy “az apartheid Izraelben tovább fokozódik! Egyre több házat rombolnak le, a palesztin lakosságot pedig kitelepítik vagy megölik. A klímaigazságosság egyben szabadságot is jelent minden elnyomott számára. Szabad Palesztinát!”

Az általuk megosztott poszt “újabb etnikai tisztogatásról” beszél Masafar Yattában, ahol “az izraeli megszálló hadsereg egy újabb családi házat rombol le.” A TEV cikke szerint azonban a szervezet fake news–t oszt meg, mivel Masafar Yatta izraeli zóna, és az ott élő mintegy ezer palesztin illegálisan tartózkodik ott, és bírósági döntés alapján kezdődtek meg a törvényes kilakoltatások.

A Fridays for Future ennek ellenére apartheiddel, vagyis dél–afrikai faji elkülönítéssel, sőt, népirtással vádolja Izraelt, az Amnesty Internationalhez (AI) és a Human Rights Watchhoz (HRW) hasonlóan.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp