Izraeli zászlót gyaláztak meg a Sziget fesztiválon

„Izrael nem létezik” – írták a zászlóra a Tribade nevű spanyol rapbanda tagjai, majd egy péniszt rajzoltak a zászlóra, amelyet izraeli fesztiválozók feszítettek ki a sátruk mellé.

A barcelonai Tribade vasárnap este lépett fel a Sziget fesztiválon. A spanyol rapperek, akik magukat a társadalmi problémák, a kisebbségek, a melegjogok és a feminizmus szószólójának tartják, a fellépésükről a saját Instagram oldalukon megosztott videókhoz egy olyan felvételt is csatoltak, amelyen éppen egy izraeli zászlót firkálnak össze.

A zászlót izraeli fesztiválozók tették ki a sátruk mellé, a Tribade tagjai pedig fekete filccel azt írták rá, hogy „Izrael nem létezik”, „Szabad Palesztina”, valamint egy „Ezt kapd be:” felirat után egy péniszt rajzoltak a zászlóra.

Az esetről hírt adó Times of Israel arról tájékoztatott, hogy az izraeli külügyminisztérium közleményben ítélte el az „ocsmány” incidenst, és közölte, hogy felvilágosítást fog kérni a rendezvény szervezőitől, és nyomon követi az ügyet. A Tribade viszont nem reagált azonnal a kommentárra irányuló megkeresésekre.

Az idei Sziget fesztiválon egyébként több izraeli előadó, így Noga Erez, a Lola Marsh és az Echo is fellépett.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp