Hajszálon múlt az izraeli dupla arany az atlétikai Eb-n

Az izraeli Maru Teferit a célegyesben hajrázta német ellenfele a Münchenben rendezett maratoni futóversenyen. Az izraeliek a csapat aranyat így is megszerezték.

Az izraeli Maru Teferi már győztesnek érezhette magát, amikor a célegyesben, a szurkolók bíztatása közepette a 33 éves német Richard Ringer az utolsó métereken lehajrázta. Teferi ezüstérmes lett, a harmadik helyre a szintén izraeli Gashau Ayele érkezett be a célba.

Az izraeli maratonfutók, Gashau Ayele és Maru Teferi a müncheni atlétikai Eb-n

Az izraeli férfi maratonfutók az ezüstön és a bronzon kívül a 7. és a 9. helyet is begyűjtöttek, így a csapatversenyt sikerült megnyerniük a németek előtt. Ezzel az eredménnyel a Münchenben zajló atlétikai Európa-bajnokság első versenynapját az izraeli sportolók három éremmel kezdték.

Ma este az izraeli Lonah Salpeter is rajthoz áll a nők 10 ezer méteres távján, amelynek a kenyai születésű futó a címvédője. Salpeter 2018-ban, Berlinben lett Európa-bajnok ezen a távon, az idei világbajnokságon pedig a női maratonon a bronzérmet szerezte meg.

Az augusztus 15-21. között a müncheni Olimpiai Stadionban zajló atlétikai Európa-bajnokság az izraeliek számára különleges jelentőséggel bír. 50 évvel ezelőtt Münchenben gyilkoltak meg palesztin terroristák 11 izraeli sportolót az 1972-es olimpián.

Az áldozatok családjai bojkottálnák a müncheni terrortámadás 50. évfordulójának megemlékezését – Kibic Magazin

A családok döntése mögött a német hatóságokkal a kártérítéssel kapcsolatos régóta húzódó vita áll. Az 1972-es müncheni olimpián történt terrortámadás áldozatainak családtagjai bojkottálni tervezik a szeptember 5-én Münchenben tartandó 50. évfordulós megemlékezést – írja a Jerusalem Post a New York Times értesüléseire hivatkozva.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp